Kikkis Mikkola

Eduskuntavaaliehdokas

Olen 45-vuotias päiväkodin johtaja, ”kolmen levyn gospelmuusikko”  ja Joensuun kaupungin valtuutettu. Perheeseeni kuuluu kaksi aikuisuuden kynnyksellä olevaa lasta ja aviopuoliso. Vapaa-aikaani luottamustoimien ja muusikkouden ohella kuuluvat liikkuminen vuoden ajan suomin mahdollisuuksin (hiihto, luonnossa liikkuminen ja kuntosali), retkiveneily, seurakunta ja ystävät.

Luottamustoimiani

  • Joensuun valtuuston jäsen
  • RIVERIAN valtuuston jäsen
  • Maakuntavaltuuston varajäsen
  • KD Pohjois-Karjalan piirin hallituksen jäsen
  • KD Joensuun paikallisosaston varapuheenjohtaja
  • KD:n valtuustoryhmän varapuheenjohtaja
  • Joensuun kristillisen koulun ja päiväkodin kannatusyhdistys ry:n hallituksen jäsen

Politiikassa minulle tärkeitä asioita ovat

Kristittynä itselleni luonnollinen viitekehys on sellainen politiikka, jota ohjaavat kristilliset arvot.

Ihminen on itsessään arvokas. Pidänkin tärkeänä asiana, että meillä Suomessa voidaan elää arvokkaasti ja hyvin kohdusta hautaan. Meidän tulee turvata hyvää lapsuutta, nuoruutta, aikuisuutta ja vanhuutta sekä tukea perheitä. Haluan olla turvaamassa Suomeen hyvinvointia sekä siihen kuuluvia palveluita. Olen huolissani mm. syntyvyyden laskusta sekä lapsiperheisiin, nuoriin ja ikäihmisiin kohdistuvista tämän hallituksen tekemistä leikkauksista. Erityisesti sosiaali- ja terveyspuolen, varhaiskasvatuksen ammattilaisten ja opettajien työtaakka on viime vuosina nostettu äärimmilleen. Ammattikoulutuksesta leikkaaminen ei tunnu onnistuneen niin, että laatu säilyy… Paljon meillä onkin tehtävää, sillä asiat eivät ole menneet tämän hallituskauden aikana hyvinvoinnin suhteen hyvään suuntaan vaan päinvastoin.

Hyvinvointia ja siihen kuuluvia palveluita ei synny ilman toimivaa taloutta tässä maassa. Me tarvitsemme kipeästi työtä ja työpaikkoja (jotka osaltaan luovat hyvinvointia sekä yksilöihmisille, että koko maalle) sekä niitä luovia tahoja. Meillä ei valitettavasti ole sellaista luukkua, joka syytäisi meille rahaa hyvinvointia tukeviin palveluihin ilman työpaikkoja. Tästä syystä on oltava työpaikan luojien asialla.

Luontoa ei sovi unohtaa, meillä on vastuu luonnollisesti myös ympäristöstämme, sen puhtaudesta, monimuotoisuudesta sekä sen tulevaisuudesta.

Miksi olen kristillisdemokraatti enkä osa jotakin muuta puoluetta?

Olen sydämeltäni heikomman puolella ja tältä pohjalta minussa asuu ripaus sosiaalidemokraattia ja vasemmistoa. Arvostan työntekoa ja yrittämistä, koska ilman niitä meillä ei ole hyvinvoinnin edellytyksiä. Niinpä minussa asuu myös pieni ripaus keskustaa ja kokoomusta. Kristittynä tehtäväni on varjella maapalloa ja tästä syystä minussa lienee vihreääkin. Maahanmuuttokriittisyyttäkin minusta löytyy, vaikkakin apua tarvitsevia tulee auttaa ja tukea kotoutumisessa, joten löytyy minusta sitä perussuomalaistakin.

Puolueista kuitenkaan mikään ei tee kaikkea tuota kristillisten arvojen viitekehyksestä ja tästä syystä olen sydämeltäni kristillisdemokraatti. Koska se on pohja elämälleni, miksipä se ei olisi sitä politiikassa. Euroopassa joka kylässä ja kaupungissa on kristillisiä kirkkoja. Niiden kirkkojen tuoman kristillisyyden vaikutuksen pohjalta ponnistaneissa yhteiskunnissa ”tuppaa” olemaan eniten sivistystä (kouluja, yliopistoja ja tiedettä), hyvinvointia ja vastuullisuutta (hyviä yhteiskunnallisia turvaverkkoja) sekä ihmisoikeuksia. Soisin näin olevan jatkossakin ja toivoisin sydämestäni, että tämä näkökulma ei unohtuisi.

Tutustu lisää kristillisdemokraattien ohjelmiin ja politiikan sisältöihin:

Kristillisdemokraatit